Jednoduchý recept

Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (6%)
ID receptu: 31449
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Čekanka
5 špetka Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Fenykl čerstvý
6 ks Mrkev kořen
85 g Ořechy vlašské
2 ks Paprika červená
255 g Špenát listový čerstvý
3 polévková lžíce Šťáva citrónová
1 špetka Sůl
125 ml Vývar drůbeží
125 ml Zálivka salátová bylinková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
11% Sacharidy 39 g
728% Tuky 546 g
12% Sodík 237 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Na mísu dáme omytou a očištěnou zeleninu, jako jsou listy mladého špenátu, které natrháme na menší kusy, spolu s čekankou, fenyklem řapíky celeru, na proužky nakrojíme mrkev a papriku. Vše zakápneme salátovou zálivkou.

2

Taratoriový přeliv získáme tak, že necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu z něj vyždímáme. V mixéru rozemeleme tento chléb s rozetřeným česnekem, vyloupanými vlašskými ořechy a solí, po kapkách vstříkneme trochu kuřecího vývaru s citrónovou šťávou, dokud přeliv není dostatečně hladký a hustý.

3

Sos nalijeme do mističek, kde si můžeme kousky zeleniny namáčet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept