Myšky z vařených vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myšky z vařených vajec
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3145 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Dýňová semínka |
4 ks | Hřebíček |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Mrkev kořen |
100 g | Šunka dušená |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 165,2mg |
Draslík | 853,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Hřebíček, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myšky z vařených vajec postup přípravy receptu:
1 | Vařená vejce rozpůlíme, naplníme šunkovou pěnou a položíme plochou stranou dolů. |
2 | Škrabkou nastrouháme z mrkve myškám ocásky a přiložíme k polovinám vejce. |
3 | Z dýňových semínek uděláme uši, z hřebíčků oči a z tymiánu vousky. Čumáček vytvoříme z kousku olivy. |
Poznámka
vejce předem uvaříme natvrdo