Pstruh se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh se smrži
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 krajíc | Chléb toastový |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
900 g | Pstruh |
50 g | Smrže sušené |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 154,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smrže sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh se smrži postup přípravy receptu:
1 | Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky. |
2 | Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů. |
4 | Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče. |
5 | Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme |
6 | na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky. |
7 | Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut. |