Kotlety plněné šunkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety plněné šunkou a vejci
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31454 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hrášek v mírně slaném nálevu |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Vepřové kotlety |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 257,2mg |
Draslík | 591,1mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety plněné šunkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme náplň. 200 gramů šunky nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci másla s dvěma vejci. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout, poté odstavíme a vmícháme tři lžíce okapaného hrášku. |
2 | Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila. |
3 | Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a půl lžičkou hořčice. |
4 | Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou. |