Recept

Kotlety plněné šunkou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31454
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Hrášek v mírně slaném nálevu
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená
2 ks Vejce slepičí
6 ks Vepřové kotlety
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
2% Sacharidy 6 g
42% Tuky 32 g
11% Sodík 226 mg
79% Bílkoviny 45 g

Kotlety plněné šunkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme náplň. 200 gramů šunky nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci másla s dvěma vejci. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout, poté odstavíme a vmícháme tři lžíce okapaného hrášku.

2

Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.

3

Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a půl lžičkou hořčice.

4

Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept