Recept

Kotlety plněné žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31456
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 ks Vepřové kotlety
600 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 627kJ
2% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
17% Sodík 346 mg
63% Bílkoviny 35 g

Kotlety plněné žampiony postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme náplň. Jednu menší cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme tenké plátky 200 g očištěných žampionů. Podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme jedním rozšlehaným vejcem, osolíme špetkou soli, opepříme a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.

2

Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.

3

Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a lžící drobně sekané petrželové nati.

4

Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept