Jednoduchý recept

Vepřové řízky v bramborákovém těstu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 31457

Ingredience

500 g Brambory
2 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mléko polotučné
130 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 plátek Vepřová kýta
4 stroužek Česnek
200 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
12% Sacharidy 42 g
70% Tuky 52 g
7% Sodík 131 mg
17% Bílkoviny 9 g

Vepřové řízky v bramborákovém těstu postup přípravy receptu:

1

Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku.

2

Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Poznámka

Řízky podáváme s dušeným špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept