Vepřové řízky v bramborákovém těstu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky v bramborákovém těstu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31457 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
130 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Vepřová kýta |
200 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 566,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 111,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky v bramborákovém těstu postup přípravy receptu:
1 | Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku. |
2 | Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje. |
Poznámka
Řízky podáváme s dušeným špenátem.