Recept

Nádivka z jedlých kaštanů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31458

Ingredience

1 kg Kaštany jedlé
400 ml Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový květ
150 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
60 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 g Veka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,362 kcal
Kilojoule 5 698kJ
53% Sacharidy 191 g
70% Tuky 53 g
17% Sodík 348 mg
51% Bílkoviny 29 g

Nádivka z jedlých kaštanů postup přípravy receptu:

1

Kaštany vaříme zhruba hodinu. Když zchladnou, oloupeme je, polovinu nakrájíme na nudličky a polovinu umeleme na masovém strojku.

2

Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přilijeme vyškvařenou slaninu a necháme odstát. V mezičase našleháme změklé máslo se žloutky, zamícháme do namočené veky, ochutíme pepřem, muškátovým květem, osolíme a přimícháme kaštany. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

Poznámka

Nádivkou plníme u drůbeže vole, vkládáme pod kůži na prsou, případně do břišní dutiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept