Nádivka z jedlých kaštanů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z jedlých kaštanů
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31458 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
1 kg | Kaštany jedlé |
150 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Muškátový květ |
2 špetka | Pepř bílý |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 371,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 165,4mg |
Vitamín A | 424,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 665,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaštany jedlé, Muškátový květ, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z jedlých kaštanů postup přípravy receptu:
1 | Kaštany vaříme zhruba hodinu. Když zchladnou, oloupeme je, polovinu nakrájíme na nudličky a polovinu umeleme na masovém strojku. |
2 | Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přilijeme vyškvařenou slaninu a necháme odstát. V mezičase našleháme změklé máslo se žloutky, zamícháme do namočené veky, ochutíme pepřem, muškátovým květem, osolíme a přimícháme kaštany. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. |
Poznámka
Nádivkou plníme u drůbeže vole, vkládáme pod kůži na prsou, případně do břišní dutiny.