Recept

Mozeček zapečený na lasturách II

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mozeček zapečený na lasturách II 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3146

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí mozek
26 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 031kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 17 g
59% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Mozeček zapečený na lasturách II postup přípravy receptu:

1

Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na másle. Vše osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

2

Lastury (pokud nemáme lastury použijeme jednoporcové zapékací misky) vymastíme půlkou sardelového másla. Druhou půlku másla utřeme se sardelemi. Do takto vymazaných lastur navršíme směs a dáme zapéct do rozehřáté trouby na cca 15 min.

3

Hotové lastury ozdobíme salátovými listy a přidáme dílek citrónu.

4

Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.

Poznámka

Pokud nemáme telecí mozek, můžeme podusit 2 mozečky vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept