Mozeček zapečený na lasturách II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozeček zapečený na lasturách II
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3146 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
2 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Telecí mozek |
26 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 575,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sardelové řezy, Sůl, Telecí mozek, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozeček zapečený na lasturách II postup přípravy receptu:
1 | Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na másle. Vše osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. |
2 | Lastury (pokud nemáme lastury použijeme jednoporcové zapékací misky) vymastíme půlkou sardelového másla. Druhou půlku másla utřeme se sardelemi. Do takto vymazaných lastur navršíme směs a dáme zapéct do rozehřáté trouby na cca 15 min. |
3 | Hotové lastury ozdobíme salátovými listy a přidáme dílek citrónu. |
4 | Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba. |
Poznámka
Pokud nemáme telecí mozek, můžeme podusit 2 mozečky vepřové.
Zajímavý recept