Bylinková nádivka do pita chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková nádivka do pita chleba
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 31460 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Chilli paprička |
4 plátek | Chléb Pita |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máta |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 549,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 260,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička, Chléb Pita, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kerblík, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Máta, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Bylinková nádivka do pita chleba postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Uvařené scedíme a rozmačkáme téměř na kaši. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Jednu malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Mátu, koriandr a kerblík omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Všechny bylinky s cibulkou a chilli přidáme k bramborům, přidáme citronovou šťávu, zázvor, mletý koriandr a vše dobře promícháme. |
3 | Zakoupený pita chleba ohřejeme v troubě nebo v grilu a naplníme bylinkovou nádivkou. |
4 | Pokrm podáváme teplý. |