Benátská rybí směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátská rybí směs
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31470 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
200 g | Filety z tresky tmavé |
200 g | Filé z mořského jazyka |
150 g | Garnát obecný |
100 g | Mascarpone |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 665,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Filé z mořského jazyka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Garnát obecný, Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Benátská rybí směs postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme a nadrtíme. Fenykl očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. |
2 | V kastrole rozpálíme olej, v něm podusíme fenykl, jarní cibulku |
3 | a česnek. Přidáme šafrán. Bazalku opereme, natrháme a rovněž přidáme k fenyklu. |
4 | Směs podlijeme rybím vývarem a vínem. Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme do vývaru. Potom vše necháme asi 20 minut zvolna dusit. |
5 | Garnáty omyjeme, osušíme a s mascarpone přidáme do vývaru. Okořeníme solí a pepřem a necháme přejít varem. |