Kuřžecí řízek přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřžecí řízek přírodní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka dušená |
4 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 141,4mg |
Draslík | 740,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřžecí řízek přírodní postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tu stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu. |
2 | Řízky překryjeme plátky šunky, sýra a v pekáči vložíme pod gril a zapékáme, dokud není sýr zahnědlý. |