Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31476

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Feferony
250 g Mouka pšeničná celozrnná
4 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
1,2 kg Sardinka obecná
5 g Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 234kJ
14% Sacharidy 50 g
55% Tuky 41 g
26% Sodík 526 mg
123% Bílkoviny 69 g

Fritované sardinky postup přípravy receptu:

1

Petrželku opereme, osušíme, jemně nasekáme a promícháme s bylinkovým olejem. Osolíme a opepříme. Feferonky nadrobno posekáme. Promícháme s moukou a vínem.

2

Bílky ušleháme do tuha a přimícháme do směsi. Sardinky vykucháme, omyjeme, osušíme a obalíme připravenou směsí.

3

Nakonec dozlatova fritujeme v horkém oleji. Upravíme na talíře a podáváme pokapané trochou citronové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept