Řezy z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z tresky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filety z tresky tmavé |
4 polévková lžíce | Kapary |
80 g | Máslo bylinkové |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 41,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z tresky postup přípravy receptu:
1 | Olivy a kapary necháme okapat a potom rozmixujeme. |
2 | Bylinky opereme, osušíme, jemně nasekáme a s přidáním olivového oleje smísíme s rozmixovanou směsí. |
3 | Filety omyjeme, osušíme a polijeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. |
4 | Rozpálíme máslo a zhruba 6 minut v něm tresku z obou stran opečeme. |
5 | Všechno společně upravíme na talířích a podáváme s bylinkovým máslem. |