Jednoduchý recept

Králík na smetaně s kapary

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31479
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Kapary
2 ks Králičí stehna
1 ks Králík hřbet
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
80 g Slanina vepřová
200 ml Smetana zakysaná 14%
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
11% Sacharidy 40 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 283 mg
20% Bílkoviny 11 g

Králík na smetaně s kapary postup přípravy receptu:

1

Hřbet a zadní stehna osolíme. Nakrájíme slaninu na kostičky a v tlakovém hrnci ji vyškvaříme spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce králíka a rychle ze všech stran osmažíme. Přidáme koření, hořčici, podlijeme, hrnec uzavřeme a dusíme zhruba čtyřicet minut.

2

Zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, porce vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple.

3

Šťávu vysmažíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme.

4

Omáčku přecedíme, vmícháme do ní smetanu a okapané kapary. Omáčku jen prohřejeme.

5

Porce králíka na talířích přelijeme omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu volíme houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept