Králík na smetaně s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na smetaně s kapary
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 ks | Králičí stehna |
1 ks | Králík hřbet |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
80 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana zakysaná 14% |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 622,1mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kapary, Mouka pšeničná hladká, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna, Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na smetaně s kapary postup přípravy receptu:
1 | Hřbet a zadní stehna osolíme. Nakrájíme slaninu na kostičky a v tlakovém hrnci ji vyškvaříme spolu s cibulí, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce králíka a rychle ze všech stran osmažíme. Přidáme koření, hořčici, podlijeme, hrnec uzavřeme a dusíme zhruba čtyřicet minut. |
2 | Zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, porce vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. |
3 | Šťávu vysmažíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, poté zalijeme vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. |
4 | Omáčku přecedíme, vmícháme do ní smetanu a okapané kapary. Omáčku jen prohřejeme. |
5 | Porce králíka na talířích přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme houskový knedlík.