Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 31486
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

4 ks Broskve
3 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Cukr skořicový
4 cl Likér mandlový - Amaretto
50 g Mandle
60 g Máslo čerstvé
200 g Piškoty cukrářské
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
20% Sacharidy 71 g
41% Tuky 31 g
11% Sodík 211 mg
17% Bílkoviny 10 g

Plněné broskve postup přípravy receptu:

1

Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme.

2

Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C.

3

Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem.

4

Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem.

5

Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy.

6

Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut.

7

Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept