Plněné broskve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné broskve
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31486 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
10 g | Cukr skořicový |
4 cl | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Piškoty cukrářské |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 316,2mg |
Draslík | 491,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Mandle, Piškoty cukrářské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné broskve postup přípravy receptu:
1 | Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme. |
2 | Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C. |
3 | Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem. |
4 | Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem. |
5 | Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy. |
6 | Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut. |
7 | Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme. |