Játrový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrový nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31491 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Kachní sádlo |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 780,9mg |
Vláknina | 525,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Kachní sádlo, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Játra umeleme, v míse promícháme s rozmíchanými vejci, smetanou, sádlem, solí, vegetou a pepřem. Směs rozetřeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali strouhankou. |
2 | Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.