Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 31495
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr vanilka
4 polévková lžíce Hrozinky
4 ks Jablka
25 g Kandovaná pomerančová kůra
5 g Kardamom
2 cl Koňak Armaňak
150 g Mascarpone
10 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Oříšky piniové
3 ks Pomeranče
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 359kJ
21% Sacharidy 77 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 77 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jablka s mascarpone postup přípravy receptu:

1

Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.

2

Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.

3

Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.

4

Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept