Slávky s citronovou trávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s citronovou trávou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31497 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
2 kg | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 575,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Mušle slávky, Omáčka rybí, Šalotka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s citronovou trávou postup přípravy receptu:
1 | Mušle důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a použijeme pouze uzavřené. Ty otevřeme špičatým nožem, vybereme masíčko, skořápky vyhodíme. |
2 | Oloupeme šalotku a česnek, nakrájíme nadrobno. Citronovou trávu omyjeme a spodní část nakrájíme na tenké plátky. Papričky opláchneme, očistíme, odstraníme semínka a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme, lístky natrháme na menší kousky. |
3 | Rozpálíme wok, vlijeme olej, krátce na něm osmahneme šalotku, česnek a citronovou trávu. Přidáme maso z mušlí, za stálého míchání restujeme cca 2-3 minuty. Poté vmícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, chilli papričky, přilijeme 2 lžíce vody a prohřejeme. |
4 | Bazalku rozložíme na talíře, na ni rozdělíme směs a ihned podáváme. |