Holštýnská telecí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holštýnská telecí kýta
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
112 g | Okurky nakládané |
112 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
75 g | Šunka dušená |
750 g | Telecí kýta |
150 g | Tuk |
100 g | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 770,2mg |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 317,9mg |
Vláknina | 663,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Holštýnská telecí kýta postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění. |
2 | Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit. |
3 | Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití. |
4 | Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou. |
5 | Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme. |
6 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí. |
7 | Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou. |