Jednoduchý recept

Holštýnská telecí kýta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 315
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
112 g Okurky nakládané
112 g Rajčata
20 g Sůl
75 g Šunka dušená
750 g Telecí kýta
150 g Tuk
100 g Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 236kJ
1% Sacharidy 2 g
31% Tuky 23 g
50% Sodík 997 mg
33% Bílkoviny 19 g

Holštýnská telecí kýta postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.

2

Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.

3

Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití.

4

Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou.

5

Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme.

6

Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí.

7

Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept