Jednoduchý recept

Kakaová roláda se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 31502

Ingredience

130 g Cukr moučkový
2,5 polévková lžíce Kakao
10 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
1 balení Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
7% Sacharidy 24 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 68 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kakaová roláda se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme se 100g moučkového cukru a kakaem do pěny. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme máslem. Na papír rozetřeme těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme 8-10 minut. Upečený plát těsta ihned srolujeme i s pečicím papírem a necháme vychladnout.

3

Potom roládu rozbalíme a potřeme ušlehanou smetanou, do které jsme vmíchali ztužovač a zbylý moučkový cukr. Znovu opatrně srolujeme tak, že papír zůstane na pracovní ploše.

4

Roládu zabalíme do alobalu a necháme v chladničce několik hodin odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept