Garnáty dušené s rajčaty a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáty dušené s rajčaty a paprikami
Garnáty dušené s rajčaty a paprikami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31505 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
6 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
750 g | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
0,3 l | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 398,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáty dušené s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Omytý celer očistíme a nadrobno pokrájíme. Chilli papričky roztlučeme v hmoždíři najemno. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo, nasypeme cibuli, česnek, papriku a celer, restujeme cca 5 minut. Přidáme mouku a dozlatova osmahneme. Zalijeme vínem, vmícháme rajčata, chilli, bobkový list, worcester a tymián. Přivedeme k varu a zakryté za stálého míchání dusíme cca 20 minut na mírném ohni. |
3 | Krunýře garnátů na zádech rozřízneme, rozevřeme a maso vyjmeme. Špičatým nožem odstraníme tmavá střívka. Maso propláchneme, osušíme na kuchyňské utěrce, pokapeme citronovou šťávou. |
4 | Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem, vyjmeme bobkový list. Vmícháme garnáty a povaříme cca 4-5 minut na mírném ohni. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži. |