Jednoduchý recept

Chléb, který nekyne

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (6%)
ID receptu: 31508
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
15 g Máslo čerstvé
370 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
19% Sacharidy 68 g
6% Tuky 4 g
3% Sodík 64 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chléb, který nekyne postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uděláme drobenku: v misce zamícháme mouku, máslo, prášek do pečiva, osolíme. Doprostřed drobenky uděláme důlek, kam vlijeme málo vody, přisypeme mouku opět s trochou vody, a to opakujeme do doby, než se utvoří pevné těsto.

2

Z těsta vytvarujeme bochník, který poté položíme na horké uhlí. Bochník ještě jednou přikryjeme vrstvou rozžhaveného uhlí. Pečeme v troubě při 200 °C 45-60 minut, až spodní strana chleba bude na poklepání pevná.

Poznámka

Do těsta můžeme pro změnu přidat nasekané bylinky nebo použít hrubou mouku a místo vody mléko. Sladší chuti dosáhneme přidáním jedné či dvou hrstí nasekaného sušeného ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept