Chléb, který nekyne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb, který nekyne
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31508 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
15 g | Máslo čerstvé |
370 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 132,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb, který nekyne postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uděláme drobenku: v misce zamícháme mouku, máslo, prášek do pečiva, osolíme. Doprostřed drobenky uděláme důlek, kam vlijeme málo vody, přisypeme mouku opět s trochou vody, a to opakujeme do doby, než se utvoří pevné těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme bochník, který poté položíme na horké uhlí. Bochník ještě jednou přikryjeme vrstvou rozžhaveného uhlí. Pečeme v troubě při 200 °C 45-60 minut, až spodní strana chleba bude na poklepání pevná. |
Poznámka
Do těsta můžeme pro změnu přidat nasekané bylinky nebo použít hrubou mouku a místo vody mléko. Sladší chuti dosáhneme přidáním jedné či dvou hrstí nasekaného sušeného ovoce.