Pstruzi na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na kari
Pstruzi na kari
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3151 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 ks | Hřebíček mletý |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 122,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 203,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hřebíček mletý, Kari koření, Mandle, Olej stolní, Pstruh, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na kari postup přípravy receptu:
1 | Vyčištěné pstruhy omyjeme a osušíme. |
2 | Do směsi na obalení smícháme hladkou mouku, sůl, mletý pepř, kari a tlučené hřebíčky. Pstruhy potřeme připravenou směsí a upečeme na rozehřátém oleji. |
3 | Hotové je pokapeme citronovou šťávou, obložíme zbytky citrónu nakrájeným na tenké plátky a posypeme spařenými, oloupanými a nasekanými mandlemi a opečeme na rozehřátém tuku. |