Recept

Rybí curry se zelenými fazolkami

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31510

Ingredience

2 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Curry omáčka
300 g Fazolové lusky zelené
4 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Limetková šťáva
400 ml Mléko kokosové
600 g Okouník mořský
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 755kJ
5% Sacharidy 18 g
34% Tuky 26 g
38% Sodík 766 mg
59% Bílkoviny 33 g

Rybí curry se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu.

2

Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky.

3

Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch.

4

Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme.

Poznámka

jako příloha je vhodná např. thajská rýže

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept