Rybí curry se zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí curry se zelenými fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Curry omáčka |
300 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
400 ml | Mléko kokosové |
600 g | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 890,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Limetková šťáva, Okouník mořský, Omáčka rybí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Curry omáčka, Kafirové listy, Mléko kokosové, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí curry se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu. |
2 | Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky. |
3 | Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch. |
4 | Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme. |
Poznámka
jako příloha je vhodná např. thajská rýže