Recept

Pstruh v rajčatovo-cibulové omáčce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31514
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1,2 kg Pstruh
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 523kJ
4% Sacharidy 16 g
40% Tuky 30 g
19% Sodík 380 mg
117% Bílkoviny 66 g

Pstruh v rajčatovo-cibulové omáčce postup přípravy receptu:

1

Rybu opláchneme, osušíme a po obou stranách několikrát příčně nařízneme. Do zářezů vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Oloupeme zázvor a najemno nasekáme. Papričky očistíme a nasekáme na tenké kroužky. Troubu rozpálíme na 200 °C.

2

Rozpálíme přepuštěné máslo a krátce na něm osmahneme římský kmín a bobkové listy. Přidáme cibuli a orestujeme dozlatova. Vmícháme česnek, zázvor, chilli a kurkumu a opékáme ještě cca 2 minuty. Nakonec přidáme jogurt, rajčata, přilijeme 50 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí a zakryté vaříme cca 15 minut.

3

Rybu vložíme do pekáčku, pokryjeme rajčatovou směsí a na střední liště trouby pečeme 20-25 minut. Poté ihned podáváme např. s rýží basmati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept