Recept

Lososová pěna v křenové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 31515

Ingredience

1 ks Citrony
250 ml Losos ve vlastní šťávě
1 polévková lžíce Majonéza
1 ks Okurky
3 polévková lžíce Omáčka k masu křenová
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
10 g Salát ledový
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
3 polévková lžíce Želatina
2 polévková lžíce Dressing francouzký

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 118kJ
2% Sacharidy 6 g
28% Tuky 21 g
23% Sodík 468 mg
27% Bílkoviny 15 g

Lososová pěna v křenové omáčce postup přípravy receptu:

1

Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit.

2

Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme.

3

Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku.

4

Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept