Lososová pěna v křenové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososová pěna v křenové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31515 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 ml | Losos ve vlastní šťávě |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Okurky |
3 polévková lžíce | Omáčka k masu křenová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
10 g | Salát ledový |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Želatina |
2 polévková lžíce | Dressing francouzký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 293,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos ve vlastní šťávě, Okurky, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Omáčka k masu křenová, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Dressing francouzký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososová pěna v křenové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit. |
2 | Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme. |
3 | Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku. |
4 | Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat. |
To zní zajímavě