Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31516

Ingredience

900 g Brambory
4 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
1 kávová lžička Hořčice francouzská
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Mléko polotučné
2 dl Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
125 g Strouhanka
0,5 polévková lžíce Sůl
2 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 188kJ
11% Sacharidy 38 g
17% Tuky 13 g
61% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Bylinkové kuličky postup přípravy receptu:

1

Omyté a oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme přibližně 15 minut, pak je scedíme, rozmačkáme a dáme do větší mísy.

2

Jarní cibulku, čerstvý kopr, pažitku, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přiložíme k bramborám. Přidáme majonézu Hellmans, hořčici, rozetřený česnek, mořskou sůl a bílý pepř. Vše dobře promícháme a vytvarujeme malé kuličky.

3

V misce vyšleháme mléko s vejci. Do druhé misky dáme strouhanku. Kuličky nejdříve namočíme do vajíček, pak do strouhanky a pak je znovu namočíme do vajíček a obalíme ještě jednou v strouhance.

4

Obalené kuličky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce, podáváme je teplé.

Poznámka

Místo smažení můžeme bramborové kuličky fritovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept