Vepřová krkovička s pečenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička s pečenými rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
65 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr kozí |
600 g | Vepřová krkovička |
salsa | |
---|---|
2 ks | Ančovička - filety |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1,5 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,7 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Vepřová krkovička s pečenými rajčaty | |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 162,3mg |
Draslík | 584,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr kozí, Ančovička - filety, Bazalka, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Pepř červený celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Hořčice, Kapary, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, mořskou solí a pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného kozího sýru. |
2 | Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, vinný ocet z bílého vína a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu. |
3 | Omyté a osušené vepřové steaky z krkovičky osolíme, opepříme rozemletým červeným pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut. |
4 | Na každý steak dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty. |