Dušené drůbeží žaludky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené drůbeží žaludky na žampionech
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
500 g | Žaludky drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 205,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 36,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žaludky drůbeží, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené drůbeží žaludky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Žaludky očistíme, vykrájíme tvrdé části a rozpůlíme. |
2 | V rendlíku na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme žaludky, sůl, pepř, papriku, kari koření, oregano a orestujeme. Poté je podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme. Když jsou žaludky poloměkké, přidáme zeleninu a dál dusíme. Asi po 10 minutách přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a dusíme ještě asi 5 minut. |