Italský chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský chlebíček
Italský chlebíček
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31525 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1,5 ks | Chléb slunečnicový |
130 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
350 g | Rajčata sušená sterilovaná |
150 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 699,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 780,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Olej olivový extra panenský, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme chléb na plátky silné asi 8 mm, ze kterých pak vykrájíme čtverce o straně zhruba 4 cm. Plátky chleba potřeme olejem |
2 | a vložíme na pečící plech. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme asi 15 minut, dokud chleba nezezlátne a nezkřehne. |
3 | Na každý chlebový čtverec položíme 1 plátek šunky a rajčete. Posypeme nakrájenou pažitkou. |