Rajčatová tapas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová tapas
Rajčatová tapas
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31528 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Rajčata |
50 g | Roketa |
5 g | Sůl |
100 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 388,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chilli paprička sušená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Roketa, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová tapas postup přípravy receptu:
1 | Malý druh těstovin uvaříme podle návodu, aby byly al dente. Slijeme vodu, přidáme roketu a 2 lžíce oleje. Vše pečlivě promícháme. |
2 | Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme je. Vnitřek osolíme a necháme na ubrousku asi 1 hodinu vysychat. |
3 | Zbylý olej rozehřejeme na pánvi. Česnek a drcenou chilli papričku smažíme asi 2 minuty. Přidáme těstoviny s roketou, přilijeme balzamikový ocet a řádně promícháme. |
4 | Rajčata plníme těstovinovou směsí a podáváme. |