Uzbecký šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzbecký šašlik
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 95,6mg |
Draslík | 154,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr mletý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzbecký šašlik postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, uložíme do mísy, osolíme, poprášíme sladkou a pálivou mletou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme. |
2 | Z vody, octa a oleje připravíme marinádu, kterou maso zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v chladničce. |
3 | Odleželé maso napícháme na jehly střídavě s plátky slaniny, potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme ve vyhřáté troubě. Maso často obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, dáme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a udusíme. |