Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (26%)
ID receptu: 3153
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Hovězí maso zadní
1 špetka Koriandr mletý
1 dl Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
1% Sacharidy 3 g
45% Tuky 33 g
33% Sodík 664 mg
49% Bílkoviny 28 g

Uzbecký šašlik postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, uložíme do mísy, osolíme, poprášíme sladkou a pálivou mletou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme.

2

Z vody, octa a oleje připravíme marinádu, kterou maso zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v chladničce.

3

Odleželé maso napícháme na jehly střídavě s plátky slaniny, potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme ve vyhřáté troubě. Maso často obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, dáme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a udusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept