Dušené hlávkové zelí s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hlávkové zelí s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31531 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
900 g | Zelí hlávkové bílé |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 506,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hlávkové zelí s jablky postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, přidáme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka, která jsme zbavili jádřinců, poté podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Když je zelí téměř měkké, přidáme ocet a cukr. |
Moc dobré zelí, místo celého kmínu jsem použila drcený. Pokud je k tomuto zelí podaváno něco tučnějšího, tak se může vynechat sádlo. Jinak si každý dochutí na sladkokyselo tak, jak mu vyhovuje. Palec nahoru.