Jednoduchý recept

Dušené hlávkové zelí zahuštěné

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 31532
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
900 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
6% Sacharidy 23 g
9% Tuky 6 g
7% Sodík 147 mg
6% Bílkoviny 3 g

Dušené hlávkové zelí zahuštěné postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Poloměkké zelí zaprášíme moukou, kterou dobře rozmícháme. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept