Dušené hlávkové zelí zahuštěné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hlávkové zelí zahuštěné
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31532 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
900 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 399,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hlávkové zelí zahuštěné postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí odstraníme poškozené listy, zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí vložíme na rozpuštěné sádlo, podlijeme vodou, přidáme sůl, kmín a dusíme za občasného míchání. Poloměkké zelí zaprášíme moukou, kterou dobře rozmícháme. Když je zelí téměř měkké, přimícháme ocet a cukr. |