Dušené zelí kysané s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené zelí kysané s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31535 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 289,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 113,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené zelí kysané s jablky postup přípravy receptu:
1 | Ze zelí slijeme lák, který odložíme, zelí překrájíme. |
2 | Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. K cibuli přidáme zelí, hrubě nastrouhaná jablka, která jsme oloupali a zbavili jádřinců. Do zelí vlijeme nálev, vodu a dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí ochutíme cukrem a solí. |
Poznámka
1