Pečená šalotka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená šalotka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31537 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
600 g | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 541,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená šalotka postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Šalotky dáme do zapékací misky a pokapeme olejem. Posypeme nasekaným rozmarýnem a černým pepřem. Vše pečlivě promícháme. |
2 | Pečeme v troubě 40 minut, dokud šalotka nezměkne a její povrch nezezlátne. Během pečení občas promícháme. Podáváme horké. |