Omáčka z pivního sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z pivního sýra
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31539 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Krkonošský pivní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65,3mg |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 4,5mg |
Vláknina | 75,0mg |
Vitamín A | 65,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 487,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Solamyl - bramborový škrob, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z pivního sýra postup přípravy receptu:
1 | Sýr v rendlíku zalijeme 250 ml mléka a na mírném plameni vyšleháme dohladka. Do horkého sýra zamícháme solamyl, který jsme rozšlehali v 50 ml mléka a omáčku mícháme do zhoustnutí. Poté vmícháme máslo, jemně pokrájenou pažitku a sůl. |
Poznámka
Příliš hustou omáčku zředíme několika lžícemi mléka.