Recept

Omáčka z pivního sýra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 31539
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko plnotučné
0,5 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
100 g Sýr Krkonošský pivní

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 146kJ
1% Sacharidy 5 g
34% Tuky 25 g
3% Sodík 58 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka z pivního sýra postup přípravy receptu:

1

Sýr v rendlíku zalijeme 250 ml mléka a na mírném plameni vyšleháme dohladka. Do horkého sýra zamícháme solamyl, který jsme rozšlehali v 50 ml mléka a omáčku mícháme do zhoustnutí. Poté vmícháme máslo, jemně pokrájenou pažitku a sůl.

Poznámka

Příliš hustou omáčku zředíme několika lžícemi mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept