Muzika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muzika
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3154 |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
600 g | Křížaly (sušená jablka) |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
34% Sacharidy 122 g
1% Tuky 1 g
7% Sodík 132 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 721,2mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Křížaly (sušená jablka), Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Muzika postup přípravy receptu:
1 | Namočíme do studené vody sušené ovoce (švestky, hrušky, jablka) a to buď všechno ovoce najednou nebo jen jeden druh. |
2 | Druhý den ovoce uvaříme doměkka společně s hřebíčky a kouskem celé skořice. Dle chuti osladíme. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na bobtnání ovoce. Je to tradiční vánoční pokrm v Čechách.