Jogurtový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový salát
Jogurtový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31540 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Kmín mletý |
15 g | Máta |
150 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Řecký jogurt |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 190,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jogurtový salát postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na maximum. Papriky upečeme dočerna. Během pečení několikrát otočíme. Poté je dáme do mikrotenového sáčku a vložíme na 10 minut do chladničky. |
2 | Z paprik odstraníme slupky a dužinu najemno nakrájíme. Paprikovou směs smícháme s jogurtem, kmínem a mátou. Okořeníme. Salát dáme do servírovací misky a posypeme paprikou. |