Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31541
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 kávová lžička Hořčice
1,8 dl Jogurt bílý
1 ks Květák
60 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Řeřicha
1 špetka Sůl
105 g Sýr Čedar
120 g Sýr tavený smetanový
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
4% Sacharidy 13 g
36% Tuky 27 g
13% Sodík 262 mg
29% Bílkoviny 16 g

Roláda květáková postup přípravy receptu:

1

Pekáč vyložíme pergamenovým papírem. Květák uvaříme v páře, aby byl měkký, opláchneme ho pod studenou vodou a rozmixujeme v mixéru.

2

Našleháme žloutky a přidáme ke květáku s 25 g čedaru a 60 g měkkého sýra, hořčicí, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi.

3

Do pekáče rozprostřeme směs a pečeme 25 minut při teplotě 190 °C, až získá nazlátlou barvu.

4

Pokrájíme řeřichu a několik snítek si schováme na ozdobu. Rozpustíme v pánvi máslo a řeřichu smažíme 3 minuty. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme 2 minuty. Vložíme sýry.

5

Upečenou směs vyklopíme na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a necháme unikat 1 minutu páru. Poté stočíme upečenou směs do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru.

6

Roládu rozbalíme, celý povrch pokryjeme směsí z pánve a zase srolujeme. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme péci 5 minut.

7

Můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.

Poznámka

Květák rozdělíme na růžičky, 25 g čedaru a 60 g taveného sýra použijeme do náplně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept