Bochánky s ricottou a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bochánky s ricottou a špenátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31545 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 kávová lžička | Anýz mletý |
2 stroužek | Česnek |
75 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Ricotta |
450 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 678,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bochánky s ricottou a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát opláchneme a odřízneme stonky. V hrnci pod pokličkou je vaříme 5 minut. Necháme v cedníku okapat a vychladnout. |
2 | Rozmačkáme ricottu s anýzem a našlehaným vejcem. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán. |
3 | Ze špenátu vymačkáme vodu a listy nasekáme. Smícháme špenát se sýrovou směsí. Vezmeme si 1 lžíci směsi, vytvarujeme z ní kuličku a pak ji lehce zmáčkneme do tvaru bochánku. Obalíme ve směsi mouky a tymiánu. Tvoříme bochánky, dokud máme směs. |
4 | Větší pánev naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Dáváme do ní postupně bochánky a necháme 4 minuty vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjmeme. |
5 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozetřený česnek a 3 minuty smažíme. |
6 | Česnekovým máslem přelijeme bochánky, posypeme pepřem a ihned podáváme. |