Jednoduchý recept

Brambory pečené s česnekovou zálivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31548

Ingredience

1 kg Brambory
80 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 420kJ
10% Sacharidy 34 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 130 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brambory pečené s česnekovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zálivku z teplé vody, rozpuštěného sádla a česneku utřeného se solí. Vše dobře umícháme.

2

Vybereme přibližně stejně velké brambory. Očistíme je kartáčem pod tekoucí vodou, opláchneme a osušíme. Poté je i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. Klademe je na plech, který jsme vymazali polovinou sádla. Plátky potřeme zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C, až plátky zezlátnou.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept